Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tříkrálová umísťovací výstava koček 2019 - jak dopadla?

14. 1. 2019

Do našich plánů a očekávání zasáhla vlna nachlazení, a to jak v řadách koček, tak jejich dvojnohé obsluhy. Nakonec se na výstavě objevilo 30 koček, všechny zdárně prošly veterinární přejímkou, a od 10. hodiny se ucházely o přízeň malých i velkých návštěvníků.

trikralova_vystava19-02.jpg

Kolem půl páté již bylo jasné, že ranečky do nových domovů si zabalilo pět koček, shodou okolností bylo všech pět z našeho spolku. Želvovinová Mňauky odkráčela jako první, a zde patří velké díky za pomoc paní Ivaně z Azylu Tylda, která osobitou Mňauky vybrala starší zájemkyni na míru, nehledíc na možnost umístit k ní některou ze svých svěřenkyň. Následně si mladý pár odnesl jako společníka ke své domácí kočce mourovaného kocoura Kubíka, a to po půlhodinovém váhání mezi ním a Švihákem lázeňským z bránického depozita. Další zájemci o Kubíka tím pádem utřeli nos, a na místo dvou bratrů si odvezli k bílomourovanému Ferdovi taktéž bílomourovanou Kasandru.

trikralova_vystava19-03.jpg

Jako poslední odešla mourovaná Mamina, kočka sošná a zhruba pětiletá. A bylo to drama, která se neobešlo bez slziček. Kočku si vyhlédl chlapeček Filip, líbila se i jeho babičce, nicméně hlas rozumu jim říkal, že domácí kočka přijme lépe kotě. Po dlouhém přemlouvání, v jehož finále už chlapeček plakal, že se mu líbí tahle kočka a jinou nechce, se rodina odešla poradit ven, a my jsme si říkali, že už je neuvidíme. O to milejší byl jejich návrat po cca dvou hodinách - i s přenoskou. 

Celkem si na výstavu našlo cestu 116 dospělých a 45 dětí a důchodců, plus několik dětí doneslo vlastnoručně namalované krásné obrázky koček, za což měly vstup zdarma. V praxi to znamená, že vstupné pokrylo většinu nákladů výstavy, tzn. pronájem prostor, dovoz klecí, krmivo a stelivo pro kočky.

trikralova_vystava19-01.jpg

Všem návštěvníkům děkujeme a na shledání se těšíme na další podobné akci, která proběhne už v neděli 3. února v centru Plechárna na Černém mostě.